Het lokale bestuur heeft een verandering nodig

Zoals jullie weten begeven we ons in Hengelo op glad ijs. Glad ijs, want lokale politiek is een lastige, maar het moet gebeuren. In Hengelo moet het bestuur namelijk echt anders. Ambtenaren die niet goed aangestuurd worden. Alleen echte lokale partijen kunnen dat veranderen, daarom zijn de volgende thema’s de komende verkiezingen zo belangrijk.

Meer inspraak voor burgers
Meer burgers in de raad
Geen partijbelangen en achterkamertjes
Afvalbeleid op de schop
Nieuwe energie zoals burgers dat willen
Cultuurbeleid en erfgoed-ontwikkelingen
Activiteiten die Hengelo tot leven wekken
De gemeente is er voor de burger en niet andersom
Geen vriendjespolitiek

De nieuwe partij opgericht speciaal voor Hengelose inwoners heet Hengelose Burgers (VPOR) gaat hiermee aan de slag. De afkorting staat voor Onafhankelijke Raadsleden.

Hengelose Burgers zijn opgericht door ex-leden en ex-bestuurders van Pro Hengelo uit onvrede over het gebrek dualisme (waarbij de raad het college controleert)

Partijnaam VPOR in Hengelo bekend!

Eindelijk is de kogel door de kerk: de naam waaronder de Vereniging Partij van Onafhankelijke Raadsleden meegaat doen aan de verkiezingen in Hengelo is bekend: Hengelose Burgers (VPOR)

De naam is gekozen omdat hij recht doet aan waarom de partij meedoet aan de strijd om de raadszetels namelijk om Hengelose inwoners de kans te geven om zelf in de raad te komen. Lees meer op: https://hengeloseburgers.nl

Een voet tussen de deur!

Beste burger van Hengelo,

U heeft net als ik belangstelling voor wat er gebeurt in uw gemeente.

U heeft zorgen, maar ook ideeën en oplossingen voor hoe het beter kan. Hoe het wel zou moeten.

Eenvoudig gezegd: u wilt een betere gemeente. Een gemeente waar de dingen op een goede en eerlijke manier zijn geregeld.

Waarom horen we nooit, wat vindt ú er eigenlijk van? Of, wat kunnen wij doen om u te helpen?

U zou mee willen praten, maar de politiek, die dendert maar voort. De politiek, partijen, etc. We worden er allemaal een beetje moe van.

Roept dat bij u ook zo’n gevoel op van ‘ach, ze gaan toch wel gewoon hun gang?’

Wacht even.

Misschien is dit iets.  Plaats gewoon een voet tussen de deur! Hartelijk dank alvast voor uw belangstelling.

Als kandidaat-gemeenteraad krijgt u de kans om wat voor u belangrijk is onder de aandacht te brengen. Hengelo.Burgerkandidaat.nl biedt daarom de mogelijkheid aan 50 Hengelose burgers om zich kandidaat te stellen bij de raadsverkiezingen van 16 maart 2022. U bent misschien één van de 50! Hopelijk wordt u gekozen door de Hengelose kiezer.

Als onafhankelijk raadslid probeer ik dit in Hengelo van de grond te krijgen, nadat pogingen om bij de lokale partij Pro Hengelo de principes trouw te blijven op niets uit gaan lopen.

Praat mee. Stuur een bericht voor aanmelding!

 

 

 

.

 

Dank voor je interesse

Beste Hengeloër,

Als burgerkandidaat doe ik mee aan de raadsverkiezingen op 16 maart 2022. Jij ook?

STEUN HET IDEE VOOR MEER BURGERS IN DE RAAD!

En daarvoor hebben we minstens 1000 stemmen nodig. Maar laten we het samen doen. Laten we ervoor zorgen dat er veel meer burgers in de raad komen. Samen kunnen we Hengelo veranderen door de politiek aan te spreken. Echte burgers die Hengelo voorop stellen. Onafhankelijke raadsleden, dus. Geen raadsleden die carrière willen maken in het bestuur, maar lokale mensen. Hengelo Burgerkandidaten wordt een nieuwe lokale partij, een beweging voor verandering.

Burgerinspraak en democratie is belangrijker dan politieke kleur. Zie mijn standpunten om te kijken of je je hier in kunt vinden. Jouw bijdrage is belangrijk. Individueel mag je zeker afwijken en een eigen mening hebben wil je meedoen en je ook kandidaat stellen.

Door je aan te melden maak je deze steun duidelijk en kun je me vragen stellen en meedoen!

Nogmaals: Dank voor je interesse.

Met vriendelijke groet,

Herbert Capelle.

Volg onder tussen mijn blog op https://www.herbertcapelle.com/site/